Лекари от цялата страната ще могат да се свързват незабавно помежду си

...
Лекари от цялата страната ще могат да се свързват незабавно помежду си
Коментари Харесай

Лекари ще обменят опит за COVID-19 в нова платформа

Лекари от цялата страната ще могат да се свързват неотложно между тях и да обменят опит за лекуването на пациенти с Коронавирус зараза, благодарение на онлайн платформата, оповестява dariknews.bg.

Платформата е по концепция на Българската болнична асоциация и е създадена безвъзмездно от софтуерната компания „ Ментормейт България “, чийто екип е дарил труда си по създаване на виртуалното пространство. 

Форумът дава опция на лекари от различни болници и краища на страната да се поучават бързо, елементарно и безвредно по въпроси, свързани със спецификата на обособените случаи на пациенти с Коронавирус зараза. Близо 50 лекари към този момент са се записали в платформата, а експерти от цялата страна не престават да се записват. Във виртуалното пространство отзиви към този момент обменят експерти от София, Варна, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Исперих, Ардино и други. 

Незабавната реакция е извънредно нужна за навременното лекуване на другите случаи на пациенти, инфектирани с COVID-19. Лекарите постоянно се сблъскват с нови, непознати и характерни случаи на развиване на заболяването. www.lekarite-covidhelp.com им дава опция неотложно да откриват свои сътрудници, които към този момент са се сблъсквали с сходни образци, споделят уредниците. Чрез форума доста се редуцира времето за изследване и могат да бъдат сортирани повече от едно мнение/опит/пример, свързан с съответен случай, което ще е значимо за бързата реакция и лесния контакт при предстоящата трета вълна на болестта.

Платформата е съобразена с всички условия на закона за отбрана на персоналните данни, а потребителите й могат да бъдат само лекари, чиято идентичност се ревизира от админите при регистрация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР